Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vrees voor wateroverlast door nieuwe verkaveling

12 januari 2008

Op woensdag 9 januari 2008 vond in het Izegemse stadhuis een informatievergadering plaats over de verkaveling die door Matexi NV ontwikkeld wordt op de hoek van de Ghistelstraat en de Nachtegaalstraat. Al snel bleek dat de informatie de vrees van de buurtbewoners niet helemaal kon wegnemen.

De weide waarop de verkaveling ontwikkeld wordt staat bij flinke regenval altijd onder water. De buurtbewoners vrezen dan ook dat door de verkaveling wateroverlast zal ontstaan, doordat het natuurlijke overstromingsgebied volgebouwd zal worden.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe kaartte de bezorgdheid van de buurtbewoners eerder al aan tijdens de gemeenteraad en vroeg om een infovergadering.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat het eerste verkavelingsontwerp van Matexi NV werd afgekeurd en een tweede ontwerp kreeg wel groen licht. In dit tweede voorstel worden maar 39 kavels ontwikkeld in plaats van 43 en er worden ook een aantal buffermaatregelen genomen. De uitbouw van de verkaveling zal ook gefaseerd gebeuren, zodat de impact op de waterhuishouding kan geëvalueerd worden.

De buurtbewoners vragen echter om de kavels die lager gelegen zijn integraal te schrappen.