Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stedelijke bibliotheek moet opnieuw open op zaterdagnamiddag

12 oktober 2008

Tijdens de zitting op 6 oktober 2008 herhaalde gemeenteraadslid Kurt Himpe de vraag van de N-VA om de stedelijke bibliotheek op zaterdagnamiddag open te houden.

Aanleiding van de vraag was de wijziging van het dienstreglement van de stedelijke bibliotheek. "Het is een goede zaak dat de openingsuren van het schaduwarchief en van de spelotheek uitgebreid worden. Sinds het schaduwarchief in de bibliotheek raadpleegbaar is, wordt het intens gebruikt", stelde raadslid Himpe.

"Onze fractie betreurde de beslissing om de bibliotheek te sluiten op zaterdagnamiddag. We hebben dit ook meermaals aangekaart tijdens de gemeenteraadszittingen in de vorige bestuursperiode. In de beleidsnota 2007-2012 staat: “Tenslotte moeten we de mogelijkheid onderzoeken om de bibliotheek opnieuw open te houden op zaterdagnamiddag met hulp en vrijwilligers en/of jobstudenten”. We zijn dan ook vragende partij om dit punt uit de beleidsnota om te zetten in daden", aldus gemeenteraadslid Himpe.

"Volgens ons moeten we de bibliotheek promoten als kenniscentrum bij uitstek. Voor studenten is de zaterdagnamiddag dan ook een uitgelezen ogenblik om gebruik te maken van de bibliotheek", besloot Kurt Himpe.