Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt aandacht voor verkeersveiligheid in Dirk Martenslaan

1 maart 2008

Tijdens de bijeenkomst van de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit op donderdag 28 februari vroegen de N-VA - commissieleden Trui Tytgat en Kurt Himpe aandacht voor de verkeersveiligheid in de Dirk Martenslaan.

Trui Tytgat: "Een tijd geleden gebeurde er een dodelijk ongeval in de Dirk Martenslaan ter hoogte van de nieuwe oversteek aan Baertshof. De oversteek ligt net na een bocht en daardoor moeten autobestuurders hard afremmen omdat ze geen weet hebben van het zebrapad". Gemeenteraadslid Trui Tytgat vroeg om met verkeersborden voor de bocht aan te duiden dat er een oversteekplaats voor voetgangers is.

Tijdens de commissievergadering werden ook de plannen getoond voor de heraanleg van de Dirk Martenslaan. Tussen de rotonde en de Kasteelstraat komt er een zone 30. Kurt Himpe vroeg om bij de heraanleg oplichtende borden te plaatsen die de zone 30 duidelijk aangeven. "In alle straten die uitgeven op dat deel van de Dirk Martenslaan mag 50 kilometer per uur gereden worden. Voor de veiligheid van de leerlingen zou het een goede zaak zijn dat alle autobestuurders duidelijk zien dat ze een zone 30 inrijden."

Bij de start van de commissievergadering had RIHO-zonechef Curd Neyrinck met cijfermateriaal al aangetoond dat er in Izegem veel verkeersovertredingen begaan werden in de zones 30.