Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA stelt vragen over verhuis van diensten in stadhuis

9 oktober 2008

Tijdens de gemeenteraadszitting op 6 oktober 2008 stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vragen over de verhuis van de dienst bouw en de technische dienst in het Izegemse stadhuis.

"Vorige week waren er drukke verhuisactiviteiten in het Izegemse stadhuis. De dienst bouw gaat van de gelijkvloerse naar de derde verdieping en de technische dienst komt op de gelijkvloerse verdieping. We begrijpen dat er gezocht wordt naar de meest praktische oplossing om ambtenaren die met dezelfde materie bezig zijn samen te zetten, maar de dienst bouw heeft een specifieke loketfunctie en krijgt dagelijks heel wat bezoekers op bezoek. Het lijkt ons dan helemaal niet logisch om deze dienst naar de derde verdieping te verhuizen. De technische dienst daarentegen krijgt nauwelijks bezoekers over de vloer", aldus raadslid Himpe.

"Waarom werd geen rekening gehouden met deze specifieke loketfunctie en werd het betrokken personeel voorafgaandelijk betrokken bij deze plannen?", vroeg gemeenteraadslid Kurt Himpe.

De stadssecretaris antwoordde dat idealiter alle diensten op de gelijkvloerse verdieping ondergebracht kunnen worden. Om de communicatie tussen de ambtenaren die bij eenzelfde materie betrokken zijn te verbeteren, werden bepaalde diensten op andere plaatsen ondergebracht. Volgens de stadssecretaris werd het personeel van de betrokken diensten vooraf op de hoogte gebracht en kregen ze de kans om opmerkingen te formuleren.

Dat er gestreefd wordt naar een optimale situatie is een argument, maar een dienst met een specifieke loketfunctie verhuizen naar de derde verdieping is en blijft zeer onlogisch voor de N-VA.