Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Inventarisatie van bolle spiegels op openbaar domein

4 september 2008

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vroeg in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit om een inventaris op te maken van de bolle spiegels op het openbaar domein in Izegem.

Hij deed dit voorstel naar aanleiding van de discussie die tijdens de zomervakantie oplaaide. Een rechtbank in West-Vlaanderen oordeelde dat chauffeurs onvoldoende rekening zouden houden met het vervormde beeld op een bolle spiegel. De Administratie Wegen en Verkeer gaf daarop de opdracht om al deze spiegels langs Vlaamse gewestwegen te verwijderen. Maar deze beslissing werd kort nadien opnieuw opgeschort.

"Bolle spiegels zijn in veel gevallen een oplossing om de verkeerssituatie iets veiliger te maken", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Maar het is nodig dat we weten waar er in Izegem bolle spiegels geplaatst werden op het openbaar domein. En er moet gezocht worden naar meer veilige alternatieven, bijvoorbeeld bij de herinrichting van een straat of een deel ervan".

De politiediensten lieten weten dat er op dit ogenblik geen inventaris is van de bolle spiegels op het Izegemse grondgebied, maar dat er snel werk zal gemaakt worden van een inventarisatie.

Onder ondere bij het uitrijden van de Warandestraat zorgt een bolle spiegel voor een beter zicht.