Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Interpellatie over Postpunt in Emelgem

1 juli 2008

Tijdens de gemeenteraadszitting van 30 juni stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe opnieuw vragen over een Postpunt in Emelgem. De burgemeester antwoordde dat er gezocht wordt naar kandidaten die in Emelgem een Postpunt willen uitbaten. 

Op 24 september 2007 sloot het postkantoor in Emelgem definitief de deuren, ondanks het protest van de Izegemse gemeenteraad. Op 13 juni 2007 was er een overlegvergadering in Roeselare, waaruit bleek dat niet alleen het postkantoor in Emelgem verdween, maar dat er ook geen plannen zijn om een Postpunt te openen in de deelgemeente.

In maart 2008 vroeg N-VA – gemeenteraadslid Kurt Himpe het stadsbestuur om opnieuw contact op te nemen met De Post en een bijkomend argument voor de opening van een Postpunt in Emelgem op tafel te leggen. “Er worden heel wat nieuwe verkavelingen uitgebouwd in de deelgemeente en daardoor zal het inwonersaantal van Emelgem in enkele jaren sterk toenemen”, aldus raadslid Himpe. Het stadsbestuur antwoordde toen dat dit argument nog niet aan bod kwam tijdens de overlegvergaderingen met De Post.

Er wordt nu actief gezocht naar kandidaten om een Postpunt uit te baten in Emelgem. In de eerstvolgende stadsperiodiek zal een oproep gepubliceerd worden waarin krantenwinkels, kleine supermarkten... gevraagd zal worden om zich kandidaat te stellen.