Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Innovation Awards uitgereikt in Kortrijk

25 oktober 2008

Op donderdag 23 oktober werden in het Kortrijkse stadhuis de Innovation Awards 2008 uitgereikt. Na een selectie uit 250 deelnemers werden 27 eindwerken genomineerd voor de gerenommeerde awards.

Aan de West-Vlaamse hogescholen KHBO, HOWEST en KATHO worden elk jaar heel wat eindwerken geschreven door de laatstejaarsstudenten. Met een scriptieprijs willen het Innovatiecentrum West-Vlaanderen en het Kortrijkse Ondernemerscentrum de innovatieve eindwerken uit de provincie ondersteunen.

Tijdens de feestelijke uitreiking ontving Lieselot Verbeke een Innovation Award en een geldprijs. Ook aan Kathleen Boedt, docente Katholieke Godsdienst aan de KHBO Brugge en Kurt Himpe, coördinator aan het Izegemse VTI werd voor de begeleiding van het eindwerk een Innovation Award overhandigd. De thesis "Als een schoolbank leeg blijft" won de Award in de categorie "Ontwikkelingen in de sociale sector".

Gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde eerder al in Izegem voor om thesissen die handelen over een Izegems onderwerp te publiceren. "Op die manier worden studenten aangezet om een onderwerp te kiezen dat handelt over Izegem en verdwijnen kwaliteitsvolle thesissen niet zomaar in de kast." Het voorstel van raadslid Himpe werd positief onthaald, maar door het Izegemse stadsbestuur op de lange baan geschoven.

Het aantal inschrijvingen voor de Innovation Awards toont aan dat studenten wel degelijk een stap verder willen zetten met een scriptie.

Meer info over de Innovation Awards op www.innovation-awards.be.