Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenteraad aanvaardt schenkingen voor musea

26 maart 2008

Tijdens de zitting van maart aanvaardde de Izegemse gemeenteraad een hele reeks schenkingen voor het schoeisel- en borstelmuseum. 

Het handelde dit keer om tientallen schenkingen voor de beide musea. Onder de schenkers niet alleen heel wat Izegemnaars, maar ook Nederlanders, Italianen en Russen.

Vorig jaar aanvaardde de Izegemse gemeenteraad ook al de schenking van het eindwerk van een student beeldende kunst, een schenking van meubels uit het kasteel Wolvenhof en een schenking porseleinen schoentjes.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) maakte van de gelegenheid gebruik om opnieuw voor te stellen bij iedere schenking een uniforme en duidelijke schenkingsovereenkomst op te maken.
 
"Een schriftelijke overeenkomst zorgt immers voor goede vrienden. In principe wordt bij een schenking een gratis overdracht gedaan van een object of een collectie. In een schriftelijke overeenkomst kunnen specifieke voorwaarden opgenomen worden, bijvoorbeeld het vermelden van de schenker bij tentoonstellingen, bij de organisatie van een speciaal evenement. Zo’n overeenkomst biedt ook de mogelijkheid om afspraken te maken. In het geval van dubbels kan een herbestemming overeengekomen worden", stelde raadslid Himpe.