Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bewakingscamera's zijn niet altijd dé oplossing 

20 maart 2008

Tijdens de gemeenteraadszitting van 3 maart werd een voorstel besproken om bewakingscamera's te plaatsen in het Izegemse centrum. De N-VA ging principieel akkoord, maar vroeg ook andere maatregelen.

Het Vlaams Belang had een punt aan de agenda toegevoegd met de vraag om bewakingscamera's te plaatsen in het Izegemse centrum. In de eerste plaats werd gedacht aan de installatie ervan op de Grote Markt en aan de Melkmarkt.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde dat de N-VA principieel akkoord ging met het voorstel: "Het probleem is uiteraard dat door de camera's de problemen verschuiven naar andere locaties in Izegem en dat kan niet de bedoeling zijn. De N-VA is voorstander van anonieme politiepatrouilles en van duidelijke aanwezigheid van politieagenten in het centrum van Izegem tijdens het weekend. Maar ook het plaatsen van een mobiele camera is een mogelijkheid. De RIHO-politiezone beschikt over zo'n camera en de inzetbaarheid van een mbiele camera biedt uiteraard meer voordelen dan een vaste camera."

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe pleitte ook voor meer politiepatrouilles in Izegem in het algemeen. "Het gebeurt al te vaak dat alle patrouilles zich 's avonds en 's nachts in Roeselare bevinden", besloot raadslid Himpe.