Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aquafin start met werken aan Zuidkaai

18 februari 2008

Op donderdag 14 februari 2008 lichtte Aquafin tijdens een infovergadering de werken toe die binnenkort zullen starten aan de Zuidkaai. Een twintigtal buurtbewoners zakte af naar het stadhuis.
 
In opdracht van het Vlaamse Gewest zorgt Aquafin voor de uitbouw en het beheer van de infrastructuur voor de zuivering van rioolwater in Vlaanderen. Aquafin zal samen met de stad Izegem het project "Collector Zuidkaai - Kanaal - Abele - Mentenhoek" uitvoeren.
 
Door deze werken zal een aantal belangrijke lozingen in de Kasteelbeek en in de Mandel opgevangen worden en getransporteerd worden naar de zuiveringsinstallatie in Ingelmunster.
 
Deze werken zullen starten in de loop van maart 2008, ten laatste begin april 2008. Uiterlijk in mei 2009 zal alles uitgevoerd zijn. Samen met deze rioleringswerken zal ook de Brugstraat (het deel tussen de Zuidkaai en de spoorweg) heraangelegd worden.
 
Op de webstek van Aquafin (www.aquafin.be) zullen alle buurtbewoners informatie vinden over de werken, de stand van zaken...
 
Gemeenteraadslid Kurt Himpe pleit intussen voor een goed uitgebouwde webpagina over de openbare werken op de webstek van de stad Izegem. De informatie staat nu her en der op de webstek verspreid (onder andere bij de actuele nieuwsberichten).