Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

475 Vlaamse deelgemeenten zonder voorverkooppunt De Lijn

20 mei 2008

475 van de 1.198 Vlaamse deelgemeenten hebben op dit ogenblik geen voorverkooppunt van De Lijn. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Van Brempt op een schriftelijke vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

Sinds 1 maart 2006 kan de reiziger van De Lijn een kaartje voor tram of bus ook kopen in de krantenwinkel of in een supermarkt, de zogenaamde voorverkooppunten. Zoín kaartje kost in voorverkoop ongeveer 20 procent minder.

"De Lijn streeft samen met haar officiŽle distributiepartners weliswaar naar een zo fijnmazig net van voorverkooppunten, maar de recente gegevens tonen aan dat meer en meer deelgemeenten het zonder voorverkooppunt moeten stellen. In december 2006 waren er 362 deelgemeenten zonder voorverkooppunt, nu is dit gestegen tot 475", stelt Vlaams parlementslid Jan Loones.

De Lijn benadrukt wel dat een aantal winkelpunten hun adres communiceren onder de benaming van de hoofdgemeente, terwijl ze feitelijk gelegen zijn in de deelgemeente.

Nieuw systeem

Sinds 1 januari 2008 werkt De Lijn met een nieuw systeem. In de lijst van de voorverkooppunten van De Lijn worden momenteel alle winkelpunten opgenomen die tijdens de laatste zes maanden een bestelling van vervoerbewijzen bij een officiŽle distributeur van De Lijn hebben geplaatst. De niet-actieve winkelpunten worden systematisch verwijderd uit het overzicht op de website van De Lijn.

Volgens N-VA Ė partijraadslid en gemeenteraadslid Kurt Himpe zijn voor de uitbouw van het netwerk verdere inspanningen nodig. Het aantal deelgemeenten dat nog niet over een voorverkooppunt beschikt is te groot. De dienstverlening moet ook in de deelgemeenten effectief uitgebouwd worden, zodat men ook daar gemakkelijk(er) een goedkoper kaartje kan aanschaffen.