Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verdwijnt lichtenbeveiligde oversteek aan "De Mol"?

23 december 2007

Op de N36 is er ter hoogte van "De Mol" een oversteekplaats met driekleurige lichten. Daardoor kunnen fietsers en voetgangers veilig van en naar de wijk "De Mol". Gemeenteraadslid Kurt Himpe liet er een parlementaire vraag over stellen.

Ter hoogte van het kruispunt van de N36 met de Leenstraat, de Ambachtenstraat en de Krekelmotestraat werd onlangs een rotonde aangelegd. Die rotonde ligt op ongeveer 700 meter van de oversteekplaats. Daardoor startte de discussie of een dergelijke oversteek met verkeerslichten nog nuttig was.

In het kader van de afbakening van het Grootstedelijk Gebied Roeselare zijn er plannen voor de invulling van de site Aurora, het zogenaamde project Immaura, als grootschalige kleinhandel. Daardoor wordt het oude fabrieksgebouw van de firma Aurora ingevuld als winkelcomplex met aansluitend een parkeerterrein voor ongeveer 600 wagens. Dit project zal uiteraard een grote verkeersstroom als gevolg hebben.

De rotonde die aangelegd werd op het kruispunt van de N36 met de Leenstraat, de Ambachtenstraat en de Krekelmotestraat zal daardoor heel wat meer verkeer moeten verwerken en dit is uiteraard geen veilige situatie voor de fietsers en de voetgangers. Daarom is het behoud van de oversteek aan "De Mol" wel degelijk een goede en veilige zaak.

Vlaams parlementslid Jan Loones stelde op suggestie van gemeenteraadslid Kurt Himpe een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Crevits. Uit haar antwoord blijkt dat er nog geen definitieve beslissing genomen werd over het afschaffen van de oversteekplaats aan "De Mol". Die beslissing zal genomen worden door de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid.