Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Schenkingen: Kurt Himpe vraagt om duidelijke overeenkomsten op te maken

7 april 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van maart keurde de gemeenteraad een schenking van meubels goed, tijdens de zitting van 2 april stond opnieuw de aanvaarding van een schenking op de agenda. Dit keer handelde het om een unieke collectie porseleinen schoentjes.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe maakte van de gelegenheid gebruik om voor te stellen bij iedere schenking een uniforme en duidelijke schenkingsovereenkomst op te maken.

Een schriftelijke overeenkomst zorgt immers voor goede vrienden. In principe wordt bij een schenking een gratis overdracht gedaan van een object of een collectie. In een schriftelijke overeenkomst kunnen specifieke voorwaarden opgenomen worden, bijvoorbeeld het vermelden van de schenker bij tentoonstellingen, bij de organisatie van een speciaal evenement. Zo’n overeenkomst biedt ook de mogelijkheid om afspraken te maken. In het geval van dubbels kan een herbestemming overeengekomen worden.

Het schepencollege beloofde te bekijken of er bij alle schenkingen een overeenkomst opgemaakt wordt en of er een uniform systeem gehanteerd wordt.