Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ruimer aanbod rechtstreekse treinverbinding tussen Rijsel en Brugge 

23 april 2007

Er komt een ruimer aanbod van treinen op de rechtstreekse verbinding tussen Rijsel en Brugge. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die N-VA - partijbestuurslid liet stellen door Kamerlid Patrick De Groote.

In 2006 werd een proefproject met een rechtstreekse treinverbinding tussen Rijsel en Brugge opgestart. De NMBS meldde dat dit project in 2007 zou herhaald worden. Nochtans bleek het niet echt een succes en de Brugse horecasector morde.

Er was wenig tot geen afstemming op het internationale treinverkeer, de prijszetting en de formule van ticketing was weinig consumentgericht en onvoldoende afgestemd op de tussenkanalen van de reisindustrie, de treinverbindingsfrequentie was vrij ondermaats en de promotionele inspanningen van zowel de NMBS als de Franse spoorwegmaatschappij lieten te wensen over.

Uit het antwoord van de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven blijkt dat in 2006 er op vrijdag maar één treinrit vanuit Rijsel in de richting van Oostende reed. Op zaterdag en zondag één treinrit vanuit Rijsel en één vanuit Oostende.

In 2007 wordt dit aanbod uitgebreid tot één treinrit vanuit Rijsel en één vanuit Oostende. Op zaterdag en zondag zijn er twee treinritten in beide richtingen.

Veiligheidshalve meldt de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven wel dat de treinregeling onder voorbehoud is van de goedkeuring door de Netwerkbeheerder in Frankrijk en in België.