Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Noodnummer voor doven en slechthorenden

27 november 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur om het noodnummer voor doven en slechthorenden ruimer te communiceren naar de doelgroep. Via het sms-noodnummer kunnen doven en slechthorenden in noodsituaties de politiediensten contacteren.
 
"Al geruime tijd investeert de RIHO-politiezone in een uniek communicatiesysteem voor doven en slechthorenden. Via het gsm-nummer 0496-101901 kunnen ze een bericht sturen met de juiste plaats van de feiten, de melding en de vraag om een antwoordbevestiging ", meldt raadslid Himpe. Ook in niet-dringende situaties kunnen doven en slechthorenden de politie contacteren. Er is immers een politieagent opgeleid die hen met raad kan bijstaan. 
 
Op de website van de RIHO-politiezone wordt uitleg gegeven over de werkwijze van het communicatiesysteem. Maar niet iedereen vindt de weg naar deze website. Daarom vraagt het Izegemse raadslid om de informatie over dit noodnummer ook op de website van de stad Izegem te plaatsen. "Met een vermelding van dit systeem in de maandelijkse stadsperiodiek zouden alle Izegemnaars bereikt worden. Aangezien het om een noodnummer gaat, is een ruime en herhaalde bekendmaking zeker geen slechte zaak", aldus Himpe.
 
Meer info op www.politiezoneriho.be.