Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nog altijd geen duidelijke overeenkomsten bij schenkingen

3 juli 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 juli aanvaardde de Izegemse gemeenteraad de schenking van het eindwerk van een student beeldende kunst. 

 De stad Izegem anvaardde in de voorbije maanden al drie schenkingen: tijdens de gemeenteraadszitting van maart keurde de gemeenteraad een schenking van meubels goed, tijdens de zitting van 2 april stond de aanvaarding van een schenking porseleinen schoentjes op de agenda.

Dat de overeenkomst voor de schenking van het eindwerk alles behalve duidelijk was, bleek uit het dossier. In een mail stelde de student als voorwaarde dat het kunstwerk op 5 juni moest opgehaald worden, terwijl er in het voorstel van besluit sprake was van begin juli.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe maakte van de gelegenheid gebruik om opnieuw voor te stellen bij iedere schenking een uniforme en duidelijke schenkingsovereenkomst op te maken.

Een schriftelijke overeenkomst zorgt immers voor goede vrienden. In principe wordt bij een schenking een gratis overdracht gedaan van een object of een collectie. In een schriftelijke overeenkomst kunnen specifieke voorwaarden opgenomen worden, bijvoorbeeld het vermelden van de schenker bij tentoonstellingen, bij de organisatie van een speciaal evenement. Zo’n overeenkomst biedt ook de mogelijkheid om afspraken te maken. In het geval van dubbels kan een herbestemming overeengekomen worden.