Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe verkaveling: buurtbewoners vrezen wateroverlast

7 juli 2007

Plannen voor een nieuwe verkaveling in Emelgem zorgen voor onrust. De buurtbewoners vrezen dat er wateroverlast zal ontstaan als het natuurlijke overstromingsgebied zal volgebouwd worden.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe kaartte de zaak tijdens de gemeenteraadszitting van 2 juli aan.

Eind februari 2007 was er al een informatievergadering in verband met enkele andere verkavelingen in de buurt. Toen waarschuwden de buurtbewoners al voor mogelijke wateroverlast. Nu de plannen voor een bijkomende verkaveling bekend raakten, groeit de onrust in de buurt. De plaats waar de nieuwe verkaveling komt, is immers voor een deel lager gelegen en overstroomt bij regenweer altijd.

De bewoners van de Koningin Elisabethlaan, de Koning Leopold III-straat en de Gistelstraat dienden een gezamenlijk bezwaarschrift in tegen de verkaveling.

Tijdens de gemeenteraadszitting vroeg raadslid Himpe om opnieuw een informatievergadering te organiseren voor de buurtbewoners, zodat ze grondige uitleg krijgen over het dossier en de kans krijgen vragen te stellen. Hij stelde ook voor om een plaatsbezoek te organiseren.

De bevoegde schepen beloofde dat er een informatievergadering zal georganiseerd worden en meldde dat er ook al plaatsbezoeken plaatsvonden.