Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kurt Himpe vraagt dringend herstel van fietspaden

10 oktober 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur om de fietspaden in de Reperstraat en in de Kachtemsestraat dringend te herstellen. Verscheidene verzakkingen zorgen voor verkeersonveilige situaties.

In de Reperstraat is ter hoogte van kledingzaak Artex het fietspad op verschillende plaatsen diep verzakt. "Fietsers die in dergelijke verzakkingen terechtkomen, hebben veel kans op een valpartij, met alle gevolgen vandien", stelt raadslid Himpe.

Op het kruispunt van de Baronstraat en de Reperstraat was een deel van de weg afgezet. Daardoor waren veel (vracht)wagens genoodzaakt uit te wijken en reden ze op het fietspad. Dat veroorzaakte de verzakkingen.

Kachtemsestraat: wanneer volgt de afwerking?

Ook in de Kachtemsestraat is het fietspad tussen de Vijfwegen en de Leo Bekaertlaan in bedenkelijke staat. Kurt Himpe: "De hele weg is er trouwens erg aan toe. De andere delen van de Kachtemsestraat zijn mooi aangelegd, maar de bewoners uit het deel tussen de Vijfwegen en de Leo Bekaertlaan wachten al jaren op de heraanleg. Bij regenweer spat het water tot tegen de gevels van de woningen." Al enkele keren stond de heraanleg van dat deel van de straat op de begroting, maar tijdens begrotingswijzigingen verdween het keer op keer.

Gemeenteraadslid Himpe vraagt het stadsbestuur opnieuw om op korte termijn werk te maken van de heraanleg van de straat en om het fietspad te herstellen.