Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse verordening over schotelantennes strijdig met mededeling Europese Commissie?

4 augustus 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van 10 oktober 2005 keurde de Izegemse gemeenteraad de stedenbouwkundige verordening voor de plaatsing van schotelantennes goed. Omdat de schotelantennes willekeurig geplaatst werden op daken, voor- en achtergevels, tuinen... werd volgens het stadsbestuur het straatbeeld ontsierd. Het stadsbestuur vond het daarom noodzakelijk om regulerend op te treden.

De nieuwe verordening werd volgens gemeenteraadslid Kurt Himpe in eerste instantie maar heel beperkt wereldkundig gemaakt: "Een jaar na de invoering van het reglement stelde ik een schriftelijke vraag over de wijze van bekendmaking. Op de vraag werd geantwoord dat het reglement in het Staatsblad van 13 februari 2006 werd gepubliceerd. Ongeveer een maand na de schriftelijke vraag verscheen dan uiteindelijk een artikel in de Izegemse stadsperiodiek. Blijkbaar was het toen inderdaad duidelijk geworden dat niet iedereen het Staatsblad leest."

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vindt het vreemd dat het stadsbestuur niet op de hoogte is van het aantal schotelantennes vóór de invoering van het reglement. Na de invoering van de verordening gebeurden er ook geen controles.

Er rijzen ook vragen over de wettelijkheid van de verordening. In de verordening staat letterlijk: "Plaatsing tegen uitspringende delen aan de achtergevel en voor venster- en/of deuropeningen is niet toegelaten". Volgens de mededeling van de Europese Commissie moet het plaatsen van en schotelantenne op een balkon aan de achterzijde van een gebouw wel toegelaten worden.