Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Interpellatie over de werking van het gemeentelijk noodplan na de treinramp

19 mei 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van 7 mei 2007 interpelleerde gemeenteraadslid Kurt Himpe het stadsbestuur over de werking van het gemeentelijk noodplan na de treinramp.  Op donderdag 26 april kreeg Izegem de grootste ramp uit haar geschiedenis te verwerken. De botsing tussen twee treinen had een enorme impact.

"Iedereen is het er over eens dat de hulpdiensten zeer snel ter plaatse waren en dat alle diensten die betrokken waren bij de onmiddellijke hulpverlening schitterend werk leverden. Ook nadien was er heel wat werk voor diverse stadsdiensten en voor de diensten van de NMBS en Infrabel en ook hier kan enkel gezegd worden dat men bijna het onmogelijke deed om alles opnieuw in orde te krijgen", stelde raadslid Himpe. Hij feliciteerde namens de N-VA - fractie iedereen die betrokken was bij de hulpverlening.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 april 2007 stelde het raadslid al een vraag over het gemeentelijk noodplan en vroeg hij om dat noodplan door de gemeenteraad te laten vaststellen. Jammer genoeg was het enkele weken na de vraag al nodig om het noodplan te activeren. Aan de vraag die hij toen stelde, kan uiteraard ook de vraag gekoppeld worden om een grondige evaluatie te laten opmaken door de betrokken diensten na het in werking treden van het noodplan.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vroeg of er al een evaluatievergadering met alle betrokken diensten plaatsvond. Hij wilde ook weten waarom de Izegemse Sint-Jozefskliniek pas om 19u.30 officieel op de hoogte werd gebracht van het ongeval (ongeveer 20 minuten na de gebeurtenissen) en waarom het Vlaams Kruis niet (onmiddellijk) ingeschakeld werd voor de hulpverlening.