Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Informatie over inkomenscompensatievergoeding voor handelaars op stedelijke website

13 september 2007

Op vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe kunnen handelaars nu op de stedelijke website terecht voor informatie over de inkomenscompensatievergoeding in geval van openbare werken.

Tijdens de vergadering van de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit op 20 juni 2007 stelde raadslid Himpe al vragen over de toepassing van de gemeentelijke informatieplicht.

Volgens de wet van 3 december 2005 betreffende de uitkering van een inkomenscompensatievergoeding aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van werken op het openbaar domein heeft de gemeentelijke overheid een informatieplicht. Deze plicht gaat vrij ver: de gemeente moet binnen een afgebakend gebied en voldoende tijdig de handelaars op de hoogte brengen van de op komst zijnde werken en hen wijzen op hun mogelijkheden inzake inkomenscompensatie.

De inkomenscompensatievergoeding is uiteraard enkel van toepassing bij grote werkzaamheden, bijvoorbeeld als de hinder 14 kalenderdagen duurt en als de toegangsweg tot de zaak wordt afgesloten in één of twee richtingen.

Meer info op www.izegem.be (actueel - openbare werken).