Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Herstelwerken aan N382 zijn noodzakelijk

29 januari 2007

De N382 is een drukke verbindingsweg langs het kanaal Roeselare-Leie tussen Izegem en Roeselare. Door het vele woon-werkverkeer en het vrachtwagenverkeer is de weg in slechte staat.

Her en der staan er grote plassen op de weg, waardoor er voor de weggebruikers gevaarlijke situaties ontstaan door aquaplaning en doordat autobestuurders bruusk uitwijken om de plassen te ontwijken en zo naast de rijweg of op het wegvak van de tegenliggers komen.

De weg wordt intensef gebruikt voor vrachtwagenverkeer en het opspattend water vermindert sterk de zichtbaarheid van de autobestuurders die dan voorbijrijden.

Op het Izegemse grondgebied is dit bijvoorbeeld het geval op het stuk van de N382 tussen de Izegemse watersportclub en het bedrijf MD Joncker. Bij hevig regenweer staan de plassen tot ver op de N382 en op die plaats gebeuren dan ook vaak ongevallen. De vangrails ter hoogte van het bedrijf MD Joncker liggen er al een hele tijd als schroot bij.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe wil die situatie aanpakken en liet door Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Loones een parlementaire vraag stellen over de problemen en mogelijke oplossingen.