Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Hectische verkeerssituatie op kruispunt in Baronstraat

13 december 2007

Op het kruispunt van de Baronstraat en de Ingelmunstersestraat in de Izegemse deelgemeente Emelgem is de verkeerssituatie ’s morgens zo hectisch dat de politiediensten sinds dinsdagmorgen het verkeer regelen.

Al enkele jaren staan er ’s morgens en ’s middags in het kader van de fietspooling gemachtigde opzichters op het kruispunt. Maar de verkeersdrukte is nu zo groot geworden dat gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) maandag het stadsbestuur op de hoogte bracht van de gevaarlijke situatie en vroeg om politietoezicht.

"Die gemachtigde opzichters verdienen een pluim. Ze fungeren op dat gevaarlijke kruispunt als levende verkeerslichten", stelde raadslid Kurt Himpe al tijdens de gemeenteraadszitting van maart 2007.

"De drukte is misschien te wijten aan de werken die op dit ogenblik in Ingelmunster plaatsvinden. Maar de politieagenten stonden zelf versteld van de hectische situatie op het kruispunt", aldus Kurt Himpe. In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit op 12 december vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe dat er politietoezicht zal zijn tot het begin van de kerstvakantie. 

Het politietoezicht is dus maar tijdelijk. "Structurele en mobiliteitsmaatregelen zijn nodig, zeker als je weet dat er ten noorden van de Baronstraat vier nieuwe verkavelingen komen met meer dan 180 woningen", besluit Kurt Himpe.