Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ghistelstraat of Gistelstraat?

27 oktober 2007

Nadat de schrijfwijze van de "Anne Frankstraat" en de "De Lanteernstraat" al verkeerd was op de straatnaamborden in Izegem, blijkt nu dat er ook in de straatnaamborden voor de "Ghistelstraat" in de deelgemeente Emelgem een fout sloop.

"De Izegemse Ghistelstraat wordt overal aangeduid met "Gistelstraat". In de officiŽle kiezerslijst voor Izegem is er echter enkel sprake van de "Ghistelstraat" en ook in de telefoongids van Belgacom staat "Ghistelstraat" vermeld", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. Hij vraagt het stadsbestuur om de verkeerde straatnaamborden zo snel als mogelijk te vervangen.

"Anne Frankstraat werd Anna Frankstraat"

Het is niet de eerste keer dat er fouten sluipen in de schrijfwijze van de straatnaamborden in Izegem. Eerder besliste de gemeenteraad om als eerbetoon aan de vele slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog een straat naar Anne Frank te vernoemen. Maar toen de straatnaamborden geplaatst werden, bleek er plots een Anna Frank op te duiken. Ook in de "De Lanteernstraat" (deelgemeente Kachtem) dook een probleem op toen de bordjes enkel gewag maakten van "Lanteernstraat".