Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenteraad keurt ontwerp nood- en interventieplan goed

29 augustus 2007

Tijdens de zitting van 27 augustus keurde de gemeenteraad het ontwerp van het nood- en interventieplan van de stad Izegem goed. Gemeenteraadslid Kurt Himpe formuleerde enkele suggesties voor de verdere uitwerking van het noodplan.

Raadslid Himpe betreurde dat het oude noodplan niet in het dossier zat, waardoor de gemeenteraadsleden niet konden afleiden welke grote aanpassingen er aangebracht werden en wat de nieuwe klemtonen zijn.

Hij formuleerde ook enkele suggesties voor de verdere uitwerking van het plan, zoals het opnemen van de plaatselijke ambulancediensten in het alarmschema en het uitwerken van een intern noodplan voor het Izegemse stadhuis.

"Meer en meer grote dienstverleningscentra en bedrijven hebben oog voor de continuďteit van het management. In geval van een noodsituatie waarbij het Izegemse stadhuis niet meer kan gebruikt worden, moet er een alternatieve locatie zijn waar een minimale dienstverlening onmiddellijk kan opgestart worden", stelde raadslid Himpe. Het stadsbestuur denkt eraan om de stedelijke openbare bibliotheek in zo'n geval als noodstadhuis te gebruiken.