Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen herstelplaats voor fietsen in Izegems station

16 april 2007

Er komt geen fietsenherstelplaats in het Izegemse station. Dat antwoordt staatssecretaris van Overheidsbedrijven Bruno Tuybens op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Eind juli 2005 kondigden het Izegemse stadsbestuur, de NMBS-Holding en toenmalig minister Vande Lanotte tijdens een werkbezoek aan dat er enkele ingrijpende wijzigingen zouden gebeuren aan het Izegemse station, zoals een uitbreiding van het parkeerterrein op de voormalige goederenkoer en de uitbouw van een fietsenstalling naast het station. Intussen is het parkeerterrein aangelegd en is men volop bezig met de uitbouw van een fietsenstalling.

"Maar tijdens het werkbezoek werd ook een derde project voorgesteld", zegt gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Oorspronkelijk had het Izegemse stadsbestuur ook de intentie om in het kader van een sociaal tewerkstellingsproject een lokaal van het stationsgebouw te gebruiken voor een fietsenherstelplaats. Maar dit initiatief stuitte op veel tegenkanting van de plaatselijke fietsenherstellers." Daarom heeft het stadsbestuur beslist om het lokaal in het station te gebruiken voor het project "Netwerkt".