Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Emelgems postkantoor sluit op 24 september

10 september 2007

Het postkantoor in de Izegemse deelgemeente Emelgem verdwijnt definitief op 24 september. Met een huis-aan-huisfolder bracht De Post de bewoners van de deelgemeente op de hoogte van de sluiting.

De reorganisatie van de postkantoren werd nog tijdens de zitting van 2 juli door de gemeenteraad besproken. Het stadsbestuur vernam van de gedelegeerd bestuurder van De Post dat het Emelgemse postkantoor zou gesloten worden en dat er geen ander postpunt komt in de deelgemeente.

Eerst nieuwe openingsuren, daarna sluiting

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) meldde ruim een jaar geleden tijdens de gemeenteraad dat de nieuwe openingsuren van het Emelgemse postkantoor een voorbode waren van een sluiting. “Het kwam neer op een verminderde en onregelmatige dienstverlening. Ik waarschuwde toen al dat de gewijzigde openingsuren en het verlies van negen openingsuren nadelig zou zijn voor het postkantoor”, stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. 

De vrees dat de wijziging een voorbode was van een definitieve sluiting wordt nu ook werkelijkheid.

"De sluiting van het Emelgemse postkantoor wordt niet opgevangen door de aanwezigheid van een postpunt in Emelgem", betreurt raadslid Himpe. De twee nieuwe postpunten in Izegem en in Kachtem zijn volgens hem geen volwaardig alternatief. "Het verhaal van het Emelgemse postkantoor eindigt nu, maar ik wil dat er een nieuw hoofdstuk komt mét een postpunt in Emelgem".