Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eenrichtingsverkeer in Brugstraat en in Kasteelstraat

12 november 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van 5 november vroeg het stadsbestuur de goedkeuring voor de invoering van eenrichtingsverkeer in de Brugstraat en in de Kasteelstraat.

De Brugstraat inrijden zal enkel vanuit de Grote Markt kunnen. Er worden in de straat parkeerplaatsen aangelegd, maar de concrete invulling van die parkeerplaatsen wordt uitgesteld op vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe. Hij stelde in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit immers voor om daar parkeerplaatsen met beperkte parkeertijd of laad- en loszones uit te tekenen. Die extra parkeerplaatsen zijn ook een pleister op de wonde voor het verdwijnen van parkeerplaatsen op de Grote Markt en in de Kasteelstraat, want volgens het raadslid verdwijnt midden 2008 de parkeerzone tussen drukkerij Strobbe en de Huisvestingsdienst.

Raadslid Himpe plaatst wel vraagtekens bij de verkeersafwikkeling in het centrum van Izegem: “Doordat via de Brugstraat de Grote Markt niet meer kan bereikt worden, moet alle verkeer via de Wolvestraat naar de Korenmarkt. Het kruispunt aan het café Oud Stadhuis is nu al een gevaarlijk verkeerspunt ! Nu ook nog eenrichtingsverkeer in de Kasteelstraat vanuit de Grote Markt en de chaos wordt compleet”. Hij stelde voor om toe te laten dat autobestuurders vanuit de Dirk Martenslaan de Kasteelstraat mogen inrijden.