Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomende gsm-zendapparatuur op Sasbrug in Kachtem

6 juni 2007

Tijdens de gemeenteraadszitting van 4 juni stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe vragen over gsm-zendapparatuur die op de Sasbrug in Kachtem zal geplaatst worden.

De VVSG meldde eerder al dat met de komst van nieuwe technologie heel wat bijkomende zendapparatuur zal moeten geplaatst worden en dat de steden en gemeenten geen zicht hebben waar op het grondgebied in de toekomst nog bijkomende zendapparatuur noodzakelijk is voor een goede ontvangst.

Belgacom Mobile NV wil op de Sasbrug in Kachtem nieuwe zendapparatuur plaatsen in het kader van de technologische vooruitgang en op vraag van de abonnees.

Raadslid Himpe stelde in 2006 al een schriftelijke vraag over de gsm-zendapparatuur op het Izegemse grondgebied. Daruit bleek dat Belgacom Mobile NV ook al plannen had om in de Manestraat in Kachtem - op een boogscheut van de Sasbrug - een basisstation te bouwen. Het openbaar onderzoek voor het plaatsen van die installatie eindigde op 4 mei 2006.

Tijdens de zitting van 4 juni vroeg gemeenteraadslid Kurt Himpe of dat basisstation nu ook effectief gebouwd werd en waarom er dan zo dichtbij opnieuw een basisstation moet gebouwd worden door dezelfde gsm-operator.

Hij vroeg ook of er een openbaar onderzoek plaatsvond naar aanleiding van de bouw van de zendapparatuur op de Sasbrug.

Het schepencollege kon geen antwoord geven op de vragen, maar beloofde zo snel als mogelijk de nodige informatie op te vragen.