Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Betere communicatie over wegenwerken nodig

15 november 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe roept het Izegemse stadsbestuur op om een voortrekkersrol te spelen op het vlak van communicatie bij wegenwerken. In de Izegemse regio worden op dit ogenblik de autobestuurders van omleiding naar omleiding gestuurd. "Een betere communicatie kan heel wat problemen voorkomen", stelt het raadslid.
 
Een rondvraag bij de gemeentebesturen van Izegem, Lendelede en Ingelmunster leerde het Izegemse raadslid dat er weinig tot geen communicatie is tussen gemeentebesturen over wegenwerken. Enkel als het handelt om werken in een grensgebied wordt het gemeentebestuur van de aangrenzende gemeente in bepaalde gevallen op de hoogte gebracht.
 
Soms leidt het gebrek aan communicatie tot zeer vervelende situaties. "Naar aanleiding van werken in de Ardooisestraat in Izegem waren er plannen om een omleiding via 't Leestje in Meulebeke uit te werken. Gelukkig handelde het in beide gevallen om dezelfde aannemer, waardoor tijdig een andere omleiding kon uitgetekend worden", stelt Kurt Himpe. "De Izegemse diensten waren niet op de hoogte van de werken in Meulebeke".
 
Gemeenteraadslid Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur om de buurgemeenten systematisch op de hoogte te brengen als er wegenwerken zijn waardoor een straat helemaal of gedeeltelijk afgesloten wordt. "Hopelijk zien de buurgemeenten het nut van systematische communicatie over wegenwerken in en brengen ze op hun beurt hun buurgemeenten op de hoogte bij omvangrijke wegenwerken", stelt Kurt Himpe.