Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aurora wordt winkelcentrum

6 oktober 2007

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit werd het project Immaura voorgesteld.  Gemeenteraadslid Kurt Himpe formuleerde twee suggesties in verband met de verkeersafwikkeling.

De gebouwen van de voormalige meubelfabriek Aurora zullen omgevormd worden tot een groot winkelcentrum. In de commissie werd enkel de verkeersproblematiek behandeld.

Zo wil projectontwikkelaar De Vlier samen met de nv Immaura een deel van de gebouwen slopen om plaats te maken voor een parkeerterrein van zowat 600 wagens. Inrijden kan alleen via de Krekelmotestraat en het winkelcentrum verlaten moet langs de achterkant naar de Ambachtenstraat gebeuren. Daar moet de nieuwe weg ook toegang geven tot de achterzijde van Top Interieur waar ook een bijkomende toegang zal ontworpen worden.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe pleitte om met een micro-verkeersmodel de impact van het verkeer uit te testen. De inplanting van het project Immaura zal immers een impact hebben op de onmiddellijke omgeving.

Raadslid Himpe vroeg ook om een informatievergadering te organiseren voor de bewoners uit de omgeving. Op die manier worden de betrokkenen rechtstreeks geďnformeerd en kunnen ze de plannen in detail bekijken en vragen stellen.