Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanleg ventwegen N36 geen prioriteit

22 mei 2007

De aanleg van ventwegen langs de N36 is geen prioriteit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Kris Peeters op een schriftelijke vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Tijdens de voorbije jaren werden op het Izegemse grondgebied ingrijpende werken uitgevoerd aan de belangrijkste kruispunten met de N36. De omvorming van de kruispunten (met verkeerslichten) tot kruispunten met rotondes was een belangrijke stap naar meer verkeersveiligheid.

Er was toen ook sprake van de aanleg van ventwegen, wegen die afgescheiden van de N36 het verkeer naar de gebouwen langs de N36 en de kruispunten van de N36 met kleinere wegen moet leiden.

Volgens Vlaams minister Kris Peeters is de aanleg van de ventwegen nog niet aan de orde. De aanleg zou in elk geval grotendeels kunnen plaatsvinden binnen het bestaande openbare domein, waardoor er maar weinig onteigeningen nodig zouden zijn. Mogelijke onteigeningen zullen trouwens beperkt blijven tot stroken grond, aangezien er langs de N36 een bouwvrije strook van 8 meter geldt.