Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vraag over btw-recuperatie van rioolinvesteringen in commissie voor FinanciŽn

1 november 2006

In de commissie voor FinanciŽn van 31 oktober stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe opnieuw een vraag over de stand van zaken in het dossier van de btw-recuperatie van rioolinvesteringen.

De hervorming van de watersector in Vlaanderen bracht onder meer de btw-plicht mee voor gemeenten die aan een drinkwaterbedrijf een vergoeding aanrekenen voor inzameling en afvoer van vervuild drinkwater. Dat betekent dat ze op die vergoeding btw moeten heffen (en doorstorten aan de btw-administratie). Tegelijkertijd kunnen gemeenten de betaalde btw op investeringen en andere kosten met betrekking tot het rioleringsnetwerk recupereren zodra ze het aanrekenen van een vergoeding met btw beginnen.

De stad Izegem vroeg intussen een btw-nummer aan maar deed nog geen btw-aangifte. Er is immers een probleem in verband met de interpretatie van wat in aanmerking komt voor de btw-recuperatie: handelt het enkel om rechtstreekse investeringen (bijvoorbeeld de aanleg van riolen) of komen ook onrechtstreekse investeringen in aanmerking?